Отворено е кандидатстването по Danube S3 Cluster за малки и стартиращи

...
Отворено е кандидатстването по Danube S3 Cluster за малки и стартиращи
Коментари Харесай

Стратиращи бизнеси могат да инвестират до 60 хил. в синя икономика

Отворено е кандидатстването по Danube S3 Cluster за дребни и започващи компании за вложения в синя стопанска система, част от програмата.

Синята стопанска система обгръща стопански действия, свързани с океаните, моретата и крайбрежията. В нея развиват активност разнообразни предприятия- от такива с активност в морската и речна среда до предприятия на сушата, които създават артикули и услуги, свързани с морската стопанска система. Тя включва и голям брой обещаващи предприятия в ранен етап на развиване, постоянно основани с поддръжката на финансирани от Европейски Съюз стратегии за научноизследователска и развойна активност. Тези предприятия създават решения в региона на възобновимата сила, устойчивите морски блага, сините биотехнологии, морските осведомителни технологии и доста други.

Затова програмата предлага на дребните и междинни предприятия опция да аплайват за финансиране на своите хрумвания и да се причислят към програмата за ускорение на синята стопанска система, като аплайват в отворения прозорец в DigiCirc Blue Economy.

Одобрените компании, както и започващите компании ще получат до 60 хиляди евро без финансово финансиране за МСП/стартиращо дружество, 3 потребни цифрови инструмента и данни за улеснение на процеса на цифровизация, ще основат стратегически европейски партньорства, ще получат самостоятелна бизнес коучинг поддръжка, поддръжка за тематично попечителство, предоставена от специалисти в сектора.

Срокът за кандидатстване е отворен до 8 септември 2021 година в 17:00 часа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР